Pałki z kurczaka na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym z olejem rzepakowym
 
            
                    Grillowane to ulubione zajęcie Polaków spędzających letnie 
popołudnia i weekendy na świeżym powietrzu. Bohaterem programu jest 
grill i przygotowanie na nim potrawy.
 Ważne jest by odchodzić od 
tradycyjnych potraw,dziś przygotowałam pałki z kurczaka na grzankach 
czosnkowych z dipem paprykowym na bazie oleju rzepakowego. A dlaczego ??Olej
 rzepakowy  jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez 
charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.
Ważne jest by odchodzić od 
tradycyjnych potraw,dziś przygotowałam pałki z kurczaka na grzankach 
czosnkowych z dipem paprykowym na bazie oleju rzepakowego. A dlaczego ??Olej
 rzepakowy  jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez 
charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.
 Składniki:
Składniki:
Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.
 
Dip paprykowy: Umytą paprykę zawijamy w folię aluminiową i układamy na ruszcie grilla. Po upieczeniu zdejmujemy skórkę z papryki, dodajemy oliwę z oliwek miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku czosnkiem i białym pieprzem. Nóżki podajemy na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym. 
                
                
                 Ważne jest by odchodzić od 
tradycyjnych potraw,dziś przygotowałam pałki z kurczaka na grzankach 
czosnkowych z dipem paprykowym na bazie oleju rzepakowego. A dlaczego ??Olej
 rzepakowy  jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez 
charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.
Ważne jest by odchodzić od 
tradycyjnych potraw,dziś przygotowałam pałki z kurczaka na grzankach 
czosnkowych z dipem paprykowym na bazie oleju rzepakowego. A dlaczego ??Olej
 rzepakowy  jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez 
charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni. Składniki:
Składniki:
- 4 pałki z kurczaka Nasz kurczak
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1łyżka brązowego cukru
- sok z 1/2 cytryny
- 1 pomarańcza
- 1/2 szk oleju rzepakowego
- 2ząbki czosnku
- 4 kromki chleba
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- olej rzepakowy/ oliwa z oliwek.
-  1ząbek czosnku
  
Wykonanie: Pałki z kurczaka układamy na tacce do grillowania, stawiamy na ruszcie grilla i pieczemy około 30 minut. Pałki z kurczaka kilkakrotnie smarujemy glazurą cytrusową i obracamy, żeby równomiernie się upiekły. Grzanki czosnkowe:
Kromki chleba układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem czosnku nacieramy gotową grzankę.
 
Dip paprykowy: Umytą paprykę zawijamy w folię aluminiową i układamy na ruszcie grilla. Po upieczeniu zdejmujemy skórkę z papryki, dodajemy oliwę z oliwek miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku czosnkiem i białym pieprzem. Nóżki podajemy na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym.
 
                 
            