Omlet z serków wiejskich

Omlet z serków  wiejskich

Wpadłam na ten pomysł gdy w sklepie zastanawiałam się jak jakimś nietuzinkowym bezmięsnym obiadem, który postanie w mgnieniu oka. Zwykle omlety jadałam na słodko ale ten z sosem greckim jest wyśmienity. Delikatny, puszysty i bardzo sycący. Bardzo polecam.

Zdjęcie - Omlet z serków  wiejskich  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ilość: dla 2 osób

Czas przygotowania: 20min

Poziom trudności: 3/10

SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 jajka ubijamy z solą na puszystą pianę, na koniec ubijania dodajemy mąkę i serek wiejski, pieprz.

2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła.

3. Na gorące masło wlewamy połowę ciasta i smażymy przykrywając patelnię pokrywką aż na wierzchu omleta pojawią się pękające pęcherzyki powietrza, tworząc w nim kratery.

4. Obracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze kilka minut (2-3min).

5. Postępujemy identycznie z drugim omletem.

6. Podczas smażenia przygotowałam sos grecki według tego przepisu.

Smacznego

Kategorie przepisów