Omlet z płatkami owsianymi, miodem i owocami
Gdy rano mamy trochę więcej czasu na przygotowanie śniadania polecam usmażenie tego omletu. Jest niezwykle sycący, szybki i nieskomplikowany w przygotowaniu. Ponadto składa się z niewielu składników. Jedyne o czym warto pamiętać to, aby jajka staranie rozbełtać widelcem aby je napowietrzyć dzięki czemu nasz omlet będzie puszystszy . Nie musicie się martwić tym, że jest on płaski zapewniam że nasycicie się nim. Dodatkowy dodatek miodu i owoców sprawia, że nasz talerz wygląda wiosennie i kuszącą.
Składniki:
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać widelcem. Dodać proszek do pieczenia oraz płatki owsiane, całość wymieszać. Na patelnię wylać niewielką ilość oleju i dobrze go rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wylać masę i smażyć do momentu aż omlet będzie z łatwością odchodził od patelni, następnie przekręcić na drugą stronę i smażyć ok. 3 min. Gotowy omlet pokroić i przełożyć na talerz. Polać miodem i udekorować owocami ( grejpfrut, jabłko, banan).
Składniki:
- 2 jajka,
- 2 łyżki płatków owsianych,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- ulubione owoce,
- łyżeczka miodu,
- olej do smażenia
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać widelcem. Dodać proszek do pieczenia oraz płatki owsiane, całość wymieszać. Na patelnię wylać niewielką ilość oleju i dobrze go rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wylać masę i smażyć do momentu aż omlet będzie z łatwością odchodził od patelni, następnie przekręcić na drugą stronę i smażyć ok. 3 min. Gotowy omlet pokroić i przełożyć na talerz. Polać miodem i udekorować owocami ( grejpfrut, jabłko, banan).