"Niemieckie" ciasto z bananami
A dlaczego niemieckie?? Ponieważ przepis na to ciasto dostała nasza mama będąc u swojej znajomej w Niemczech. Ciasto jest wilgotne i mięciutkie, po prostu rozpływa się w ustach! :)
Składniki:
Przygotowanie:
Margarynę wraz z cukrem i cukrem waniliowym utrzyj mikserem na gładką masę, dodaj całe jajka, a następnie mąkę wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia. Banany pokrój w kostkę, a czekoladę posiekaj na małe kawałki i delikatnie wymieszaj z ciastem (najlepiej drewnianą łyżką).
Gotową masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki na babkę i średnicy 26 cm. Piecz w nagrzanym do 150C piekarniku z termoobiegiem przez ok 50-60 minut.
Składniki:
- 250 g margaryny
- 125 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 jajka
- 15g proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- 50g czekolady
- 300g mąki
- 3 dojrzałe banany
Przygotowanie:
Margarynę wraz z cukrem i cukrem waniliowym utrzyj mikserem na gładką masę, dodaj całe jajka, a następnie mąkę wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia. Banany pokrój w kostkę, a czekoladę posiekaj na małe kawałki i delikatnie wymieszaj z ciastem (najlepiej drewnianą łyżką).
Gotową masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki na babkę i średnicy 26 cm. Piecz w nagrzanym do 150C piekarniku z termoobiegiem przez ok 50-60 minut.