Niebiańskie naleśniki na niedzielny poranek
Składniki: 1 jajko, 100 ml mleka, łyżka cukru, około 150 g mąka. 2 banany, jako nadzienie oraz czekolada do dekoracji.
Przygotowanie: Z mąki, jajka, mleka oraz cukru przygotować ciasto naleśnikowe. Odstawić na 15-20 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki z minimalną ilością oleju. Obranego banana przekroić na pół i zawinąć w naleśnika. Tak przygotowane ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika, bądź do mikrofalówki, tak bym nadzienie stało się ciepłe. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, udekorowane czekoladową polewą.
Przygotowanie: Z mąki, jajka, mleka oraz cukru przygotować ciasto naleśnikowe. Odstawić na 15-20 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki z minimalną ilością oleju. Obranego banana przekroić na pół i zawinąć w naleśnika. Tak przygotowane ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika, bądź do mikrofalówki, tak bym nadzienie stało się ciepłe. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, udekorowane czekoladową polewą.