Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem

Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem

Tym razem proponuję w 100% naturalny deser pachnący owocami. Doskonały zarówno na zimno, jak i na ciepło. Oto domowy kisiel.

Zdjęcie - Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem

Agata, 27 maja 2012

Zdjęcie - Naturalny kisiel jabłkowo-żurawinowy z cynamonem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Jabłka i żurawiny obierz, oczyść. Używając sokowirówki wyciśnij z owoców sok.

Sok wlej do rondelka, dopraw cukrem i cynamonem.

W kubeczku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą na gładką masę. Dodaj ją do gotującego się soku i energetycznie wymieszaj trzepaczką, aby nie było żadnych grudek.

Gotowy kisiel przełóż do salaterek. Możesz go podawać na ciepło lub schłodzony. Wierzch oprósz dla dekoracji odrobiną cynamonu.

Kategorie przepisów