Naleśniki z serkiem mascarpone i brzoskwiniami
Ostatnio poszalałam trochę w kuchni po chińsku więc dzisiaj mała przerwa na naleśniki. Zrobiłam je według mojego wypróbowanego przepisu natomiast do nadzienia użyłam serka mascarpone i brzoskwiń z puszki. Całość tak fajnie się łączy, że zacznę chyba częściej zaglądać do tych bardziej oczywistych i tradycyjnych przepisów. Chociaż w sumie te egzotyczne też mi bardzo smakują:)
Składniki:
- 10 naleśników według własnego, ulubionego
- 3 żółtka
- 120 g cukru pudru
- 180 g serka mascarpone
- 250 ml gęstej śmietany 18%
- 1 łyżka soku z cytryny
- puszka brzoskwiń
Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać serek mascarpone i miksować przez kilka minut. Dodać śmietanę oraz sok z cytryny i ucierać jeszcze przez około chwilę. Na każdym naleśniku rozsmarowywać po około 2 łyżki kremu oraz pokrojone brzoskwinie, składać w trójkąty i podawać
Smacznego:)