Naleśniki z pietruszką i serem pleśniowym

Naleśniki z pietruszką i serem pleśniowym
przepis:

6 cienkich naleśników

2 pietruszki

100 g sera pleśniowego niebieskiego Lazur

sól, pieprz

0,5 łyżeczki rozmarynu

konfitura z żurawiny

olej

Pietruszkę obrać, opłukać i ugotować w osolonej wodzie.

Po ostudzeniu pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Ser pokroić drobno.

Pietruszkę wymieszać z serem i rozmarynem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je i obsmażyć na oleju z obu stron.


Gotowe krokieciki przybrać konfiturą z żurawiny

Zdjęcie - Krokiety z pietruszką i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Krokiety z pietruszką i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów