Naleśniki z farszem z łososia i brokułu
przepis:
6 naleśników
kilka ugotowanych różyczek brokułu
150 g ugotowanego na parze łososia
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
masło klarowane
Brokuły drobno pokroić.
Łososia także rozdrobnić i wymieszać z brokułami.
Do farszu dodać sól, pieprz, natkę pietruszki i zmiażdżony ząbek czosnku.
Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w chusteczki i opiec z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym.
Sos do naleśników:
200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Jogurt wymieszać z natką pietruszki i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Sos doprawić solą i pieprzem.