Naleśniki z farszem z łososia i brokułu

Naleśniki z farszem z łososia i brokułu

przepis:

6 naleśników
kilka ugotowanych różyczek brokułu
150 g ugotowanego na parze łososia
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
masło klarowane

Brokuły drobno pokroić.
Łososia także rozdrobnić i wymieszać z brokułami.
Do farszu dodać sól, pieprz, natkę pietruszki i zmiażdżony ząbek czosnku.
Farsz rozłożyć na naleśnikach, zwinąć je w chusteczki i opiec z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym.

Sos do naleśników:

200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Jogurt wymieszać z natką pietruszki i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Sos doprawić solą i pieprzem. Zdjęcie - Naleśniki z farszem z łososia i brokułu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki z farszem z łososia i brokułu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów