Naleśniki z brokułami i fetą

Naleśniki z brokułami i fetą
przepis:

Naleśniki:

1 jajko

1 szklanka mleka

0,5 szklanki gazowanej wody mineralnej

ok. 10 łyżek pszennej mąki

szczypta soli

0,5 łyżeczki kurkumy

masło klarowane do smażenia naleśników


Jajko ubić z mlekiem.

Do masy jajecznej dodać mąkę, kurkumę, cukier i sól, dobrze wszystko zmiksować.

Na koniec do ciasta dodać wodę mineralną.

Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.

Z ciasta upiec cienkie naleśniki.

Farsz:

brokuł

100 g fety

1 ząbek czosnku

ser istarski do posypania naleśników

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie.

Po ostudzeniu brokuł posiekać i dodać do niego zmiażdżony ząbek czosnku i pokruszoną fetę.

Farsz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na naleśnikach ułożyć farsz brokułowy, zwinąć je i opiec na patelni.

Gotowe naleśniki posypać utartym serem.

Zdjęcie - Naleśniki z brokułami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów