Naleśniki nadziewane makiem z lodami waniliowymi

Naleśniki nadziewane  makiem z lodami waniliowymi
przepis:

Ciasto na naleśniki:

0,5 szklanki mleka

0,5 szklanki wody

1 jajko

5 łyżek mąki

sól, 1 łyżka cukru

1 łyżka oleju

Z podanych składników zrobić ciasto i upiec 8 naleśników.

Farsz:

ok. 300 g masy makowej

Na naleśnikach rozsmarować masę makową, zwinąć.

Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć w nim zwinięte naleśniki.

Naleśniki posypać płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni oraz cukrem trzcinowym skropionym aromatem migdałowym.

Naleśniki wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 200° C i zapiekać ok. 20 min.

Gorące naleśniki podawać z lodami waniliowymi.

Zdjęcie - Naleśniki nadziewane  makiem z lodami waniliowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki nadziewane  makiem z lodami waniliowymi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów