Naleśniki kukurydziano-gryczane bezglutenowe

Naleśniki kukurydziano-gryczane bezglutenowe

Zdjęcie - Naleśniki kukurydziano-gryczane bezglutenowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smaczne naleśniki, do których użyłam mąki z gryki palonej. Zastanawiałam się do czego ją wykorzystać, ponieważ jej smak jest zbyt mocny na chleb i ciasta. Za to do naleśników podanych na wytrawnie, pasuje jak najbardziej.

Przepis (2 naleśniki):

  • jajko
  • ok. 70ml kefiru
  • łyżka mąki gryczanej
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • szczypta soli
  • szczypta sody oczyszczonej

Roztrzepać jajko z kefirem, solą i sodą. Dodać mąki i dokładnie wymieszać, żeby pozbyć się grudek. Usmażyć i nałożyć dodatki wedle uznania (ja na jeszcze smażący się naleśnik położyłam żółty ser i salami).

Zdjęcie - Naleśniki kukurydziano-gryczane bezglutenowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów