Naleśniki babci Marii

Naleśniki babci Marii
Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Naleśniki babci Marii - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • mąka - 1 szklanka
  • jajka - 2 szt.
  • mleko - 1 szklanka
  • woda (najlepiej gazowana) - ¾ szklanki
  • sól - szczypta
  • olej Kujawski - 3 łyżki
  • margaryna PALMA - do smarowania patelni
  • Finuu - do smarowania naleśników
Przygotowanie

Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać olej Kujawski i razem zmiksować. Naleśniki smażyć na margarynie Palma, rozgrzanej na patelni z cieńkim dnem, np. naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zarumieniony i ścięty.

Ja po zdjęciu z patelni posmarowałam naleśniki dodatkowo Finuu. Podawać na słodko lub z mięsem/warzywami - według uznania.

Kategorie przepisów