Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach
Moja propozycja na świąteczny stół to jajka faszerowane w skorupkach. Banalnie proste i wyjątkowo pyszne. Tak przygotowane jajka to smaczna propozycja na święta czy imprezy. Musisz ich spróbować!
Składniki na najlepsze faszerowane jajka w skorupkach:
- 5 jajek
- olej Kujawski 3 ziarna
- 20 g chrzanu
- 30 g majonezu
- bułka tarta
- świeży koperek
- świeży szczypiorek
- sól i pieprz
Jak zrobić jajka faszerowane w skorupkach?
Jajka gotuję na twardo. Gdy przestygną, przecinam je ostrym nożem na pół i delikatnie wydrążam środek tak, aby nie zgnieść skorupek.
Środek jajek przekładam do miski, dodaję posiekany szczypiorek i koperek, chrzan i majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Rozdrabniam widelcem i dokładnie mieszam.
Tak przygotowaną pastą jajeczną wypełniam skorupki. Zamaczam nafaszerowaną stroną w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju Kujawski 3 ziarna na złoty kolor.
Usmażone jajka faszerowane w skorupkach odsączam na ręczniku papierowym i podaję.
Liczba porcji: 5
Czas przygotowania: 1 godzina
Stopień trudności: prosty przepis