Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach

Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach

Zdjęcie - Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Moja propozycja na świąteczny stół to jajka faszerowane w skorupkach. Banalnie proste i wyjątkowo pyszne. Tak przygotowane jajka to smaczna propozycja na święta czy imprezy. Musisz ich spróbować!

Składniki na najlepsze faszerowane jajka w skorupkach:

  • 5 jajek
  • olej Kujawski 3 ziarna
  • 20 g chrzanu
  • 30 g majonezu
  • bułka tarta
  • świeży koperek
  • świeży szczypiorek
  • sól i pieprz 

Zdjęcie - Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak zrobić jajka faszerowane w skorupkach?

Jajka gotuję na twardo. Gdy przestygną, przecinam je ostrym nożem na pół i delikatnie wydrążam środek tak, aby nie zgnieść skorupek.

Środek jajek przekładam do miski, dodaję posiekany szczypiorek i koperek, chrzan i majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Rozdrabniam widelcem i dokładnie mieszam.

Tak przygotowaną pastą jajeczną wypełniam skorupki. Zamaczam nafaszerowaną stroną w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju Kujawski 3 ziarna na złoty kolor.

Usmażone jajka faszerowane w skorupkach odsączam na ręczniku papierowym i podaję.

 

Zdjęcie - Najlepsze faszerowane jajka w skorupkach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Liczba porcji: 5
Czas przygotowania: 1 godzina
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów