Muffiny z cynamonowym cukrem – proste w przygotowaniu
Muffiny z cynamonowym cukrem, czyli pyszny pomysł na drugie śniadanie w pracy, szkole. Ja piekłam je dwa dni z rzędu rano podczas przygotowywania dzieciom śniadania.
Muffiny z cynamonowym cukrem
- 2 szklanki mąki
- 1 / 2 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka gałki muszkatałowej
- 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mleka
- 1/ 2 szklanki oleju
Cynamonowy cukier
- 2 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżki brązowego cukru
Suche składniki mieszamy w jednej misce, mokre w drugiej. Do suchych składników wlewamy mokre składniki i mieszamy łyżką, tak nie za dokładnie, byle je wymieszać.
Przekładamy do papilotek i pieczemy w nagrzanym do 160C piekarniku przez ok. 20 minut.
Pod koniec pieczenia posypujemy cynamonowym cukrem. Dopiekamy i gotowe.