Muffinki z rodzynkami i białą czekoladą
Jako, że muffinki są chyba najłatwiejszym wypiekiem na świecie polecam dzisiaj te oto z białą czekoladą i rodzynkami. Chyba nie muszę za specjalnie na nie namawiać bo nie znam osoby, która nie lubiłaby mufiinek. Największą zaletą dzisiejszych babeczek jest rozpływająca się w ustach czekolada. Przepis pochodzi z tej strony.
Składniki:
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- 85 g masła
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 130 g rodzynek
- 100 g białej czekolady
Masła rozpuścić i przestudzić. Mąkę, proszek do pieczenie oraz cukier połączyć ze sobą, w osobnej misce wymieszać masło, mleko i jajka. Białą czekoladę poszatkować na małe kawałki. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki, następnie dodać rodzynki i czekoladę – wymieszać. Ciastem wypełnić formę do muffinek wyłożoną papilotkami. Piec około 15-20 minut w 180 stopniach.
Smacznego:)