Muffinki z ricottą i czereśniami
            
 Muffinki, które ostatnio upiekłam zniknęły błyskawicznie. Jest powtórka ,ale w innej wersji i tylko po jednej czereśni! 
 
 Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
 - 75 g miękkiego masła
 - 150 g sera ricotta
 - 1/2 szklanki cukru
 - 1 łyżeczka esencji waniliowej
 - 1 łyzeczka proszku do pieczenia
 - 2 jajka
 - 1/3 szklanki mleka
 - świeże czereśnie /10-12 szt/
 
 Wykonanie:
 
-Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.
 -Formę na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami.
 -Przy pomocy miksera wymieszać masło z cukrem i ricottą,dodać wanilię.
 -Stopniowo dodawać po jednym jajku.
 -Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko.
 -Wymieszać do połączenia się składników.
 -Masę nakładać łyżką do foremek na 3/4 wysokości.
 -Piec ok. 20-25 minut.
 -Upieczone muffinki wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
 
 
 
 
 
 