Muffinki z ricottą i czereśniami

Muffinki z ricottą i czereśniami

Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Muffinki, które ostatnio upiekłam zniknęły błyskawicznie. Jest powtórka ,ale w innej wersji i tylko po jednej czereśni!
Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 75 g miękkiego masła
  • 150 g sera ricotta
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • świeże czereśnie /10-12 szt/


Wykonanie:
Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami-Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.
-Formę na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami.
-Przy pomocy miksera wymieszać masło z cukrem i ricottą,dodać wanilię.
-Stopniowo dodawać po jednym jajku.
-Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko.
-Wymieszać do połączenia się składników.
-Masę nakładać łyżką do foremek na 3/4 wysokości.
-Piec ok. 20-25 minut.
-Upieczone muffinki wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Muffinki z ricottą i czereśniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów