miodowo-musztardowa biała kiełbaska

Po ostatniej białej kiełbasie z żurawiną, rodzinka zapragnęła powtórki. Więc nie zwlekając zakupiłam w sprawdzonym źródle biała surową kiełbaskę i upiekłam.

Pieczona biała kiełbaska musztardowo-miodowa
  • 6 kawałków surowej białej kiełbasy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
Zdjęcie - miodowo-musztardowa biała kiełbaska - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiMetoda wykonania jak w kiełbasce z żurawiną. Każdą kiełbaskę należy nakłuć widelcem w kilku miejscach aby nie popękała. Kiełbasę zalewam wrzątkiem i następnie gotuję 10 minut. Wyjmuję z wody, smaruję olejem i piekę do zrumienienia z każdej strony. Kiedy kiełbasa jest już rumiana smaruję ją mieszaniną miodu, musztardy i chrzanu i zapiekam jeszcze około 5-10 minut. Na wierzchu kiełbaski tworzy się miła kleista miodowa skorupka.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy