Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym

Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym

Nie ma nic przyjemniejszego,niż pogawędka przy filiżance kawy lub herbaty.Warto podać domowe tartinki z musem jabłkowym Ciasto kruche przygotowane na bazie oleju rzepakowego dzięki temu ciasto jest bardziej elastyczne, łatwiej je wyrobić i przygotować różne wzory.Upieczone w dużej blaszce, czy w małych foremkach zawsze będą smakowały naszych gościom i bliskim.
Zdjęcie - Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki :

  • 20 dag mąki
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • aromat waniliowy
  • 5 dag cukru brązowego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 słoik musu jabłkowego domowego. Zdjęcie - Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


wykonanie
Do misy robota wkładamy mąkę,cukier,cukier waniliowy, jajko, masło,aromat wlewamy olej wyrabiamy na gładkie ciasto kruche elastyczne.Zawijamy w folię wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Zdjęcie - Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ciasto rozwałkowujemy wycinamy z niego 4 duże kółka. Foremki smarujemy masłem wykładamy kółkami. Spody z ciasta nakłuwamy na które wykładamy mus z jabłek. Ciasto ponownie zagniatamy rozwałkowujemy tniemy, na cienkie paski, z których robimy kratkę. Przykrywamy naszą tartinkę kratką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni około 20 minut
Zdjęcie - Minitartinki z jabłkami z olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów