Migdałowe babeczki z kremem z serka mascarpone



- 140g mąki
- 100g mielonych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 175g drobnego cukru do wypieków
- 1/2 łyżeczki esencji migdałowej
- 3 jajka
- 100g naturalnego jogurtu
- 175g masła
Masło rozpuść i odstaw na bok do przestudzenia.
Do dużej miski wsyp mąkę, migdały, proszek do pieczenia, cukier i dobrze wymieszaj. W osobnym naczyniu roztrzep jajka, dodaj esencję migdałową oraz jogurt i dobrze wymieszaj. Wlej mokre składniki do suchych, wlej przestudzone masło i mieszaj aż powstanie gładka masa.
Łyżka przełóż ciasto do papilotek wypełniając je do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym piekarniku 20 - 25 minut. Przed wyjęciem nakłuj patyczkiem, jeżeli będzie suchy to czas wyjąć babeczki z piekarnika.
Przełóż babeczki na kratkę do całkowitego przestudzenia.

Składniki na krem:
- 100ml zimnej śmietany kremówki
- 250g serka Mascarpone
- 5 łyżek cukru pudru (lub więcej)
- zielonym barwnik spożywczy
- 1/2 łyżeczki esencji migdałowej
- czekoladowe gwiazdki
- cukrowe kuleczki

Wymarzonych Świąt Bożego Narodzenia oraz samych cudownych chwil w Nowym 2014 Roku :) Wydrukuj przepis