Miękkie ciasteczka maślano - twarogowe

Mam dziś dla was przepis na pyszne miękkie ciasteczka maślano - twarogowe, zalegała mi w lodówce kostka twarogu a że żal wyrzucić no i za bardzo nie było pomysłu co z niego wykonać więc pomyślałam o ciasteczkach, myślę sobie udadzą się to udadzą nie to najwyżej wyrzucę ale o dziwo wyszły i to jakie smaczne aż dech mi zaparło. Przepis i wykonanie jest banalnie prosty a znikają w mgnieniu oka, lubicie może taki przepisy ? za chwilę wszystko szczegółowo opiszę co jak wykonać jeżeli ktoś zechce i ma potrzebne składniki to nic innego mu nie pozostaje jak wykonać takie ciasteczka dla rodziny

- 3 szklanki mąki pszennej,
- 10 łyżek cukru pudru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 kostka twarogu 250 g,
- 2 łyżki śmietany 12 %,
- 1 kostka masła 200 g,
- 1 szklanka ma poj. 250 ml
Zanim zaczniemy przygotowywanie ciasta na ciastka należy wszystkie potrzebne składniki wyjąć z lodówki aby miały temperaturę pokojową, po ogrzaniu składników z lodówki do miski wsypać mąkę ( ja użyłam mąki BASIA przeznaczonej do pierogów ), cukier puder, proszek do pieczenia następnie dodać całą kostkę twarogu dowolnego może być chudy, tłusty lub półtłusty, masło pokroić w kawałki i dodać śmietanę. Wszystkie składniki za pomocą dłoni lub robota kuchennego wyrabiać tak długo aż połączą się w jedną całość, przygotowane ciasto odstawić na 10 minut aby odpoczęło






