Masłowa fasola z chili

Masłowa fasola z chili
Zdjęcie - Masłowa fasola z chili   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo delikatna fasolka masłowa lepsza od szparagowej ma fantastyczny kolor choć po ugotowaniu zmienia się na zielony.

Na trzy porcje
  • 300 g fioletowej fasoli masłowej
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 świeża lub suszona chili
  • 2 łyżki sezamu
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy extra Virg-in


Fasolę ugotować w osolonej wodzie - odcedzić.  Rozgrzać masło z oliwą na patelni i wrzucić fasole oraz zmiażdżony czosnek, posiekane chili, szczypiorek - doprawić solą. Smażyć jeszcze chwile i podawać na ciepło.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

i jeszcze kilka fotek...

Zdjęcie - Masłowa fasola z chili   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Masłowa fasola z chili   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów