Masło czosnkowo koperkowe z anchois

Masło czosnkowo koperkowe z anchois

Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pyszne masło czosnkowe ze świeżym koperkiem. Idealne do świeżego chlebka, grzanek lub warzyw np.szparagów. Do tego fileciki anchois i ząbek czosnku.Pycha! Zapewniam,że zjecie z tym pysznym masełkiem od razu całą bagietkę ;-)

Składniki:

  • Garść świeżego koperku.

-Można zamiast niego dodać np.świeżą pietruszkę,tymianek lub inne zioła.

  • 2-3 łyżki masła
  • 2-3 fileciki anchois
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • łyżeczka soku z cytryny
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól do smaku (anchois są słone)


Miękkie masło przełożyłam do miseczki.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiDodałam posiekany koperek.Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Fileciki anchois drobno pokroiłam i roztarłam nożem.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Przełożyłam je do masła.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Starłam na tarce o drobnych oczkach ząbek czosnku.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wlałam oliwę z oliwek.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na koniec wkropiłam sok z cytryny.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Pozostało doprawić pieprzem i ewentualnie solą.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wymieszałam.
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Posmarowałam masłem pieczywo.Można podawać z dowolnymi i ulubionymi dodatkami.Smacznego!
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów