Maślankowa panna cotta z jeżyną

Maślankowa panna cotta z jeżyną

Zdjęcie - Maślankowa panna cotta z jeżyną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Maślankowa panna cotta z jeżyną - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 2 szklanki maślanki
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 20 g żelatyny
  • 60 g cukru
  • Skórka z 1 cytryny
  • Laska wanilii
  • Szklanka świeżych jeżyn
  • Cukier puder
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną

Przygotowanie

Żelatynę namocz w maślance (1/2 szkl.). Pozostałą maślankę połącz ze śmietaną, cukrem, skórką z cytryny i ziarenkami wanilii, podgrzej, ale nie gotuj. Do podgrzanej maślanki i śmietany dodaj namoczoną żelatynę, wszystko dokładnie wymieszaj i wylej do naczyń, wstaw do lodówki.

 

Jeżyny połącz z cukrem, delikatnie rozgnieć i dodaj kilka kropel oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną. Jeżyny podawaj z pana cotta.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów