Marokańska sałatka ziemniaczana

Marokańska sałatka ziemniaczana

małe ziemniaki - gotowane w mundurkach na parze

czarne oliwki

siekana czerwona cebula

kapary

oliwa z oliwek

ocet winny - jabłkowy

sól i pieprz do smaku

Zimne ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Do sporej miski wrzucić ziemniaki, cebule, kapary, oliwki - posolić, dodać pieprzu i zalać oliwą. Wymieszać i dolać octu winnego. Zamieszać i odstawić na 30 minut, najlepiej do lodówki. A potem smacznego.

Przepisy z tych kategorii

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
1

Kotlety ziemniaczane z sosem p…

Patrycja Patrycja
Simply Food

Kopytka

Kopytka

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Gulasz z chorizo i kapustą

Gulasz z chorizo i kapustą

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Frytki z młodych ziemniaków i batatów

Frytki z młodych ziemniaków i …

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Kopytka ziołowe ze szparagami
1

Kopytka ziołowe ze szparagami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Hummus z pieczonym batatem

Hummus z pieczonym batatem

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Sałatka z ryżem, indykiem i mango

Sałatka z ryżem, indykiem i ma…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z kapusty pekińskiej – idealna na grilla

Sałatka z kapusty pekińskiej &…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Sałatka z musztardowym dressingiem

Sałatka z musztardowym dressin…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka z melonem i fetą
1

Sałatka z melonem i fetą

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z kuskusem, burakami i fetą
1

Sałatka z kuskusem, burakami i…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy