Manno-owsianka z malinami i migdałami

Manno-owsianka z malinami i migdałami

Kiedyś próbowałam połączenia puddingu ryżowego z kaszką manną ale efekt zupełnie nie przypadł mi do gustu. Dlatego przyznam, że trochę sceptycznie podchodziłam do „manno-owsianki” ale na szczęście tu jakoś efekt smakowy był o wiele lepszy :) Naprawdę bardzo nam z M. smakowało takie śniadanie i na pewno będę do niego wracać. Naturalnie dodatki do takiej manno-owsianki mogą być dowolne. My postawiliśmy na maliny, bo wszak szczyt sezonu i płatki migdałowe, które świetnie się z malinami komponują.

Zdjęcie - Manno-owsianka z malinami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
MANNO-OWSIANKA Z MALINAMI I MIGDAŁAMI
(2 porcje)
2 szklanki mleka,
2 czubate łyżki kaszy manny,
3 łyżki otrębów owsianych,
2 łyżeczki cukru,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
2 garście malin,
2 łyżki płatków migdałowych

Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.
Mleko wlać do rondelka, dodać otręby i całość zagotować. Dodać kaszkę mannę, cukier i cukier waniliowy. Gotować kilka minut, cały czas mieszając trzepaczką. Przelać do miseczek, posypać malinami i płatkami migdałów.


Zdjęcie - Manno-owsianka z malinami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów