Makaron z kurczakiem w sosie ostrygowym

Makaron z kurczakiem w sosie ostrygowym

Szybkie i proste danie z woka.

Składniki:

4 udka z kurczaka

makaron chiński

3 marchewki

3 łyżki sosu ostrygowego

2 jajka

3 łyżki zimnej wody

olej z orzeszków ziemnych do smażenia

liście pietruszki lub selera do dekoracji

Zdejmij skórę z udek, oddziel mięso od kości i pokrój je na drobne kawałki. Marchewkę obierz i pokrój na półtalarki.

Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.

W woku rozgrzej olej, wrzuć mięso i marchewkę, i smaż przez około 5 minut, ciągle mieszając. Dodaj osączony z wody makaron i wymieszaj. Jajko roztrzep z wodą i sosem ostrygowym, wlej do woka, i smaż do momentu, aż jajko się zetnie. Ozdób zieleninką i podawaj.

Zdjęcie - Makaron z kurczakiem w sosie ostrygowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów