Makaron z kurczakiem i kurkami
Tym wpisem żegnam się tymczasowo. Wybywam na zasłużone wakacje. Do zobaczenia!
Składniki:
250g makaronu kokardki
400g polędwiczek z kurczaka
400g kurek
1 cukinia
1 cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
kilka łyżek śmietany 30%
2 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Cebulę i cukinię pokroić. Grzyby kilkukrotnie wypłukać. Makaron ugotować al dente. Polędwiczki doprawić solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące. Smażyć na klarowanym maśle po kilka minut z każdej strony. Wyjąć z patelni. Na patelnię dodać jeszcze trochę klarowanego masła i zeszklić cebulę, a następnie dodać grzyby i cukinię. Dusić około 10 minut, aż zmiękną. Dodać śmietanę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Na makaron nakładać sos kurkowy a następnie kurczaka.