Łososiowe śledzie z czerwonym pieprzem
Łososiowe śledzie są delikatne w smaku, charakteru nadają im ziarenka czerwonego pieprzu, które po przegryzieniu wyostrzają łagodną rybę. Śledzie, cebula, odrobina oliwy i czerwony pieprz- tyle wystarczy żeby stworzyć ciekawe danie.
Przepis na te śledzie jest prosty, przygotowuje się je szybko i zawsze chwilę przed spożyciem. Nie wymagają i nie lubią długiego leżakowania tak jak to jest w przypadku tradycyjnych śledzi w oleju.
Jako Polak napiszę, że śledzie są smaczną zakąską do alkocholu, ponoć rybka lubi pływać. ?
Moje przepisy na śledzie znajdziecie w zimowym wydaniu lubelskiego magazynu blogerów AROMAT.
Śledzie łososiowe z czerwonym pieprzem 2017-12-06 22:26:01 Write a review Save Recipe Print Ingredients
- 3 płaty łososiowych śledzi
- 1 duża cebula
- ziarna czerwonego pieprzu
- 1/2 cytryny
- oliwa, sól,
- Łososiowe śledzie kroimy na kawałki i układamy na talerzu. Cebulę kroimy w półksiężyce, lekko solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy olejem. Cebulkę wykładamy na śledzie i posypujemy ziarnami czerwinego pieprzu.
- Proste i szybkie. Smacznego
- PRZYGOTOWUJEMY BEZPOŚREDNIO PRZED PODANIEM