Łosoś w marynacie z octu balsamicznego i miodu

Zdjęcie - Łosoś w marynacie z octu balsamicznego i miodu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

30 dag filetów  z łososia

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżka miodu

sól, pieprz

sok z cytryny

olej do smażenia

1 łyżka płatków migdałowych

1 łyżka oliwy

 

Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.

Z łososia zdjąć skórę. Filet opłukać , osuszyć , skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.

W miseczce wymieszać olej, miód i ocet balsamiczny.

Do zalewy włożyć łososia i wstawić go lodówki minimum na 1 godzinę.

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim rybę z obu stron.

Przed końcem smażenia rybę polać resztą marynaty.

Gotową rybę posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

 

 

 

s

Przepisy z tych kategorii

Pieczony łosoś z imbirem i pieprzem  cytrynowym

Pieczony łosoś z imbirem i pie…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Pieczony łosoś sezamowy
2

Pieczony łosoś sezamowy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Łosoś teriyaki
2

Łosoś teriyaki

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Łosoś miodowy
6

Łosoś miodowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
1

Pstrąg łososiowy w chilli na w…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Pstrągi pieczone z masłem czosnkowym
1

Pstrągi pieczone z masłem czos…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie