Łosoś, soczewica i sos śmietanowo-musztardowy
Nie pytajcie gdzie byłam kiedy mnie nie było. Zarobiona jestem okropnie. Szczerze mówiąc to na blogowanie zwyczajnie nie mam czasami chęci. Już nawet zdjęć nie robię, bo mi czasu brakuje. O dziwo dziś się postarałam, nabrałam nagłej ochoty aby złapać za aparat i pstryknąć kilka fotek zanim rodzina spałaszuje cały obiad. Efekt jaki jest każdy widzi, ale nie to jest najważniejsze. Chodzi o to, że w końcu zabrałam się za nadrabianie zaległości. Choć w sumie to chyba taki jednorazowy incydent. nie wiem kiedy znów wpadnę tu z kolejnym przepisem. Mam nadzieje, że mi to wybaczycie i nadal chętnie będziecie tu zaglądać.
Łosoś z soczewicą i sosem musztardowo-śmietanowym. składniki:
- 4 filety z łososia bez skóry
- 200 g zielonej soczewicy
- 2 marchewki
- 2 garście zielonej fasolki szparagowej z mrożonki
- 1 cebula
- posiekana natka pietruszki około 2 łyżki
- sól, pieprz
- tymianek
na sos:
- 1 szalotka
- 2 łyżki masła
- 200 ml śmietany 18%
- 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
- sól, pieprz