Lekki deser - brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi
Brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi i pestkami słonecznika to moja propozycja na lekki, zdrowy deser. Po tłustym czwartku jak znalazł. Szybki, smaczny i bardzo prostu do wykonania. Polecam :)
SKŁADNIKI:
4 połówki brzoskwiń z puszki
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki płatków owsianych górskich np. Kupiec
2 łyżki posiekanych migdałów (dałam migdałowe słupki)
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Brzoskwinie włóż do naczynia żaroodpornego wydrążoną stroną do góry. Słonecznik, płatki owsiane, migdały i miód wymieszaj razem bardzo dokładnie.
Przygotowaną mieszankę ułóż na połówkach brzoskwiń i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Brzoskwinie możesz podać kremowym jogurtem naturalnym.
Smacznego :)