Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje.

Latem gdy nie mam ochoty na ciężkie jedzenie, zajadam się lekkimi sałatkami. Dzisiaj zapraszam na lekką sałatkę z ryżu, warzyw i surimi. Robiłam ją pierwszy raz, więc przygotowałam trzy porcje, żeby sprawdzić która najlepsza:)

Zdjęcie - Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
1 woreczek ugotowanego ryżu
bardzo duży ogórek gruntowy, lub dwa mniejsze
koperek świeży
10 paluszków surimi
sól, pieprz
ew. majonez, jogurt naturalny

Sposób przygotowania:
Ogórek pokroiłam w kostkę, surimi w grube plasterki, koperek drobno posiekałam. Wszystko razem wymieszałam z ryżem, doprawiłam solą i pieprzem.
Sałatkę podzieliłam na trzy części, jedną zostawiłam tak jak jest, drugą doprawiłam jogurtem, trzecią majonezem.

Sałatka jest bardzo prosta, nie zawiera cebuli i czosnku, więc można zabrać ją do pracy. Najbardziej smakowała mi ta bez majonezu i jogurtu, najmniej z majonezem.

Zdjęcie - Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Z majonezem



Zdjęcie - Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Z jogurtem
Zdjęcie - Lekka sałatka z surimi. Trzy wersje. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy