Lekka sałatka warstwowa z cieciorką

Dawno w mojej kuchni nie gościła cieciorka - a to jedna z moich ulubionych rośli. Kupiłam zapas pierwszą potrawę jaką zrobiłam to lekka sałatka warstwowa.


Lekka sałatka warstwowa z cieciorką
składniki

4 szt jajko
2 szt pomidor
1 puszka cieciorki
2 garście roszponki
1 opakowanie jogurtu naturalnego
koperek
2 ząbki czosnek
Sól morska
pieprz biały

Jajka gotujemy na twardo na każdą porcję sałatki potrzebujemy jedno jajko. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Cieciorkę odcedzamy na sitku. Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Sałatkę będziemy serwować w szklankach. Nakładamy pierwsza warstwę cieciorki następnie warstwę pomidorów i na koniec warstwę pokrojonego jajka. Na wierzch sałatki nakładamy sałatę. Robimy sos czosnkowy. Jogurt mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Koperek drobniutko siekamy i dodajemy do sosu. Sosem polewamy sałatkę.


Zdjęcie - Lekka sałatka warstwowa z cieciorką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy