Kurczak z grilla w jogurtowej marynacie
Pyszna, jogurtowa marynata sprawdziła się także w przypadku mięsa drobiowego. Polecam ten sposób przyrządzania mięsa bo jest szybki i smaczny.
Składniki:
- 250 ml jogurtu naturalnego
- sok z cytryny
- 4 ząbki czosnku
- 125 ml oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kumin
- 1 łyżeczka soli
- 2 filety pokrojone w plasterki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą zmieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do naczynia z marynatą włożyć plastry cienko pokrojonego fileta, dokładnie pokryć mięso marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Grilować mięso z każdej strony, często przewracając na drugą stronę.
Smacznego:)