Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw

Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 piersi z kurczaka
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz
  • Olej Kujawski
  • 1 kg arbuza
  • Pęczek rzodkiewki
  • 2 dojrzałe avocadoo
  • Ogórek zielony
  • Papryka chilli
  • Świeża kolendra
  • Sok z cytryny
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • Sól, cukier do smaku
Przygotowanie

Arbuza zmiksuj, pozostawiając ćwiartkę do pokrojenia w kostkę. Do zmiksowanego arbuza dodaj pokrojone warzywa, listki kolendry, sok z cytryny, olej Kujawski z bazylią i cytryną. Dopraw solą, cukrem do smaku. Wymieszaj i odstaw do lodówki.


Olej Kujawski połącz z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. W marynacie umieść piersi kurczaka i odstaw na godzinę. Grilluj kurczaka z każdej strony na złoty kolor.


Na talerzu podaj gazpacho z kawałkami kurczaka. Smacznego.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy