Kurczak z fasolką szparagową

Kurczak z fasolką szparagową
Zdjęcie - Kurczak z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 30minuty

Szybkie i bardzo dobre danie mięsne z dodatkiem warzyw. Wszystko w jednym sosie  na jednej patelni:) Pasuje do ziemniaków, każdego rodzaju kaszy czy ryżu.

Składniki Instrukcje

Umyte i oczyszczone udka podzielić na pół. Obtoczyć w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć udka na rumiano z każdej strony. Dodać cebulę i tymianek, przesmażyć razem. Wlać ok. 1 szklankę wody, zmniejszyć ogień i dusić ok. 2o min. Następnie wyspać fasolkę,  można mrożoną i dusić ok. 15 min. Jeśli trzeba można dolać 1/2 szklanki wody. Wlać śmietankę i chwilę jeszcze gotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub ryżem, ew. z ziemniakami.

Smacznego:)

Zdjęcie - Kurczak z fasolką szparagową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów