Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

Przepis, który dziś Wam polecam ma co najmniej dwie duże zalety: robi się go bardzo szybko, a upieczone zgodnie ze wskazówkami mięso pozostaje niesamowicie delikatne i soczyste.

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Piekę je w pierwszej fazie (a w zasadzie duszę) pod przykryciem, by na koniec apetycznie przyrumienić.

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Do nadzienia możecie dodać dowolne, ulubione świeże zioła (bazylię, oregano, tymianek…) lub pozostać przy prostym duecie słodkich suszonych pomidorów i słonej fety.

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje na 1 filet.

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą

Agata, 4 kwietnia 2014

Zdjęcie - Kurczak faszerowany suszonymi pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Porcję mięsa natnij, aby utworzyć w jej środku kieszonkę, nadziej pokrojonymi w paseczki pomidorami wymieszanymi z fetą.Dopraw solą i pieprzem.

Wymieszaj składniki sosu, polej nim mięso. Wstaw pod przykryciem (wystarczy folia aluminiowa) do piekarnika nagrzanego do 180 oC, piecz ok. 15 minut.

Zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 210 oC i piecz do zarumienienia wierzchu.

Kategorie przepisów