Kulki z łososia w sosie chrzanowym
Prosty i szybki, ale smaczny piątkowy obiad.
Dla mnie to także comfort food, bo mam dzisiaj lekkiego doła. Ulubiona ryba i makaron.
Składniki:
250g filetu z łososia
1 pęczek koperku
1 łyżka maki kukurydzianej
sól i biały pieprz do smaku
na sos: łyżka tartego chrzanu ze słoika, 70ml słodkiej śmietany, odrobina soku z cytryny do smaku
makaron razowy
Wykonanie:
Surowego łososia, posiekamy koperek i mąkę kukurydzianą zmiksować w robocie kuchennym. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i formować z powstałej masy niewielkie kuleczki. Ugotować w wodzie, co zajmie około 5 minut(od momentu wrzenia).
W innym rondelku podgrzać śmietankę. Dodać chrzan i wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu.
Na makaron wykładać po kilka kulek łososiowych. Całość polewać sosem.