Kulki - mięso mielne z pomidorami krojonymi w bulionie wołowym
....mmmmmmmmm.... PYSZNOŚCI!
Składniki: 1 opakowanie makaronu, 0,5 kg mięsa mielonego, 2 marchwie, 1 pietruszka, 3 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 puszka pomidorów krojonych, pieprz, sól, 1,5 l bulionu wołowego
Przygotowanie: Do gorącego bulionu wrzucić ziele angielskie oraz liście laurowe. Startą marchew oraz pietruszkę (na bardzo drobnych oczkach) dodać do mięsa mielonego, doprawić solą, pieprzem. Formować małe kuleczki. Wrzucić do gotującego się bulionu na około 10 minut. Ugotowane wyjąć i wstawić do nagrzanego uprzednio piekarnika do 150'C na około 20 minut. Pomidory z puszki wrzucić do pozostałego bulionu wołowego. Upieczone "kulki" wrzucić do sosu podawać z ugotowanym na miękko ciepłym makaronem.e
Składniki: 1 opakowanie makaronu, 0,5 kg mięsa mielonego, 2 marchwie, 1 pietruszka, 3 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1 puszka pomidorów krojonych, pieprz, sól, 1,5 l bulionu wołowego
Przygotowanie: Do gorącego bulionu wrzucić ziele angielskie oraz liście laurowe. Startą marchew oraz pietruszkę (na bardzo drobnych oczkach) dodać do mięsa mielonego, doprawić solą, pieprzem. Formować małe kuleczki. Wrzucić do gotującego się bulionu na około 10 minut. Ugotowane wyjąć i wstawić do nagrzanego uprzednio piekarnika do 150'C na około 20 minut. Pomidory z puszki wrzucić do pozostałego bulionu wołowego. Upieczone "kulki" wrzucić do sosu podawać z ugotowanym na miękko ciepłym makaronem.e