Kruche babeczki z truskawkami i kremem mascarpone

Kruche babeczki z truskawkami i kremem mascarpone

Zdjęcie - Kruche babeczki z truskawkami i kremem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Kruche babeczki z truskawkami i kremem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kruche babeczki z przepysznym kremem z serka mascarpone i truskawkami. Poezja na podniebieniu…

SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
150 g margaryny do pieczenia
100 g cukru pudru
2 żółtka
3 łyżki kwaśnej śmietany
250 g serka mascarpone
150 g śmietanki 30%
3 łyżki cukru pudru
truskawki

Z podanych składników wyrób elastyczne i jednolite ciasto. Owiń w folię spożywczą i wsadź do lodówki na około godzinę.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 0,5 cm i wyłóz nim wysmarowane tłuszczem foremki.
Babeczki wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Po upieczeniu wystudź.
śmietankę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Do śmietanki dodaj serek mascarpone i dokładnie zmiksuj. Przygotowanym kremem napełnij babeczki i udekoruj plasterkami truskawek.
Kremu wystarcza na przygotowanie około 20 małych babeczek (w zależności od wymiaru foremek).

Zdjęcie - Kruche babeczki z truskawkami i kremem mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów