Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą

Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą
  • SKŁADNIKI:
  • * biała czekolada - 100 g
  • * śmietana 30% słodka - 150 g
  • * wiórki kokosowe - 50 g
  • * płatki migdałów - 30 g

 

Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej.

Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też ,  więc dziś niech będzie inna wersja tego przysmaku.

Krem na kanapki!

Przepyszny krem z białej czekolady połączony z chrupiącymi płatkami migdałów i dużą ilością kokosu zachwyci podniebienia nie tylko dzieciaków.

Śniadanie w takim wydaniu z całą pewnością poprawi humor na cały dzień!

 Zdjęcie - Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Czekoladę łamiemy na kawałki.

Do garnuszka wlewamy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu.

Zalewamy nią połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

Wsypujemy kokos i podprażone na suchej patelni płatki migdałów.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.

Następnie przekładamy do pojemniczka i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Zajadamy!

Smacznego!

Zdjęcie - Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów