Krem kanapkowy rafaello z białą czekoladą
- SKŁADNIKI:
- * biała czekolada - 100 g
- * śmietana 30% słodka - 150 g
- * wiórki kokosowe - 50 g
- * płatki migdałów - 30 g
Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej.
Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też , więc dziś niech będzie inna wersja tego przysmaku.
Krem na kanapki!
Przepyszny krem z białej czekolady połączony z chrupiącymi płatkami migdałów i dużą ilością kokosu zachwyci podniebienia nie tylko dzieciaków.
Śniadanie w takim wydaniu z całą pewnością poprawi humor na cały dzień!
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Czekoladę łamiemy na kawałki.
Do garnuszka wlewamy śmietanę i gotujemy na wolnym ogniu.
Zalewamy nią połamaną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Wsypujemy kokos i podprażone na suchej patelni płatki migdałów.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.
Następnie przekładamy do pojemniczka i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Zajadamy!
Smacznego!