Kotlety z ziemniaków i tofu

Zapraszam dzisiaj na pyszne kotlety, można do ich zrobienia wykorzystać pozostałe z dnia wcześniejszego ugotowane ubite ziemniaki. Są pyszne :-)
Składniki na ok 12 średnich kotletów:
- 350 g ugotowanych i ubitych ziemniaków (u mnie były z koperkiem i odrobiną oleju rzepakowego nierafinowanego),
- 100 g tofu,
- 6 łyżek zmielonych płatków owsianych,
- 2 łyżki płatków drożdżowych (niekoniecznie),
- 2 liście mrożonego jarmużu (niekoniecznie),
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, asafetyda, tymianek,
- kasza manna lub bułka tarta do obtoczenia.
Wykonanie:
Zmiksować blenderem ręcznym ziemniaki z tofu, dodać płatki drożdżowe i owsiane, natkę pietruszki, zamrożone liście jarmużu pokruszyć (bez zgrubiałej łodygi - jak są zamrożone robi się to bardzo łatwo, łatwiej niż krojenie świeżego) i dodać do masy. Całość przyprawić do smaku. Ulepić kotlety obtoczyć w kaszy mannie lub bułce tartej, usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Ja kilka kotletów usmażyłam bez panierki i były chyba lepsze niż te obtoczone w kaszy mannie.
Smacznego!!!