Kotlety mielone nadziewane żółtym serem
Tradycyjne kotlety mielone można odmienić w łatwy sposób dodając do środka kawałek żółtego sera. Szybko zniknęły ze stołu, polecam do wypróbowania !
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego
- 2 jajka
- sól, pieprz
- 20 dag żółtego sera
- 1 czerstwa bułka
- bułka tarta
- 2-3 cebule
- olej
Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie, musi zmięknąć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Mięso mielone wyłożyć na miskę, dodać usmażoną cebulę, jajka, odciśniętą z wody bułkę, wszystko dokładnie wymieszać ręką. Na koniec doprawić solą i pieprzem według uznania.
Formować kotlety, do każdego kotleta mielonego wkładać do środka kawałek sera, obtaczać w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.
Smacznego !