Kotleciki z kalafiora

Zdjęcie - Kotleciki z kalafiora - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kotleciki z kalafiora - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Ugotowany kalafior
  • 2 jajka
  • 2 łyżki ketchupu
  • Cebula dymka
  • 2 łyżki mąki
  • Koperek
  • Paczka płatków kukurydzianych
  • Sól, pieprz
  • Olej Kujawski 3 ziarna do smażenia
Przygotowanie

Kalafiora ugotuj na półtwardo, odsącz z wody i zetrzyj na tarce. Połącz go z jajkami, podsmażoną cebulką dymką, ketchupem, koperkiem i mąką. Płatki kukurydziane rozgnieć, masę kalafiorową podziel na małe porcję, każdą spłaszcz, nadaj kształt kotlecika i panieruj w płatkach. Smaż na złoty kolor.


Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy