Koperkowa z młodymi ziemniaczkami

 

 

Zdjęcie - Koperkowa z młodymi  ziemniaczkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

1 pęczek koperku

6 ziemniaków młodych

2 marchewki

1 pietruszka

2 listki pora

1 cebula

porcja rosołowa(np.:skrzydełko)

sól

pieprz

ziele angielskie(5 ziarenek)

2 łyżki śmietany 18%

 

Obrane warzywa wrzucić do gara z porcją rosołową i zalać wodą. Koperek podzielić na połowę i pierwszą część dodać do reszty składników. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotujących się warzyw (nie wrzucam razem, bo zbyt szybko się rozgotują). Wrzucić ziele angielskie i doprawić solą i pieprzem, gotować. Koperek drobno poszatkować, gdy warzywa będą miękkie dodać poszatkowany koperek.

Ugotowane warzywa wyjąć z gara, można zrobić z nich sałatkę babuni. A jedną marchewkę zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Zupę doprawić śmietaną.

 

 

 

W aranżacji jak zawsze dzielnie towarzyszy mi moja Pati:) Jest pocieszna i może kiedyś wrzucę zdjęcia robione przez nią....są odjazdowe;)

 

Zdjęcie - Koperkowa z młodymi  ziemniaczkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Koperkowa z młodymi  ziemniaczkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy