Kompot z czerwonej porzeczki i jabłek

Schłodzony, idealnie ugasi nasze pragnienie w takie upalne dni jak dzisiejszy. Polecam :)

Zdjęcie - Kompot z czerwonej porzeczki i  jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 300-400 g czerwonej porzeczki
  • 2 jabłka
  • cukier do smaku (1/4-1/2 szklanki)

Wykonanie:

Czerwone porzeczki przebrać, obrać z gałązek i przepłukać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić je w ćwiartki. W garnku zagotować ok. 2l wody. Do wrzątku dodać cukier, a gdy się rozpuści dorzucić owoce. Gotować razem kilkanaście minut na średnim ogniu. Jeśli kompot jest za mało słodki, można dodać jeszcze cukru. Gotowy napój najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z tortellini i kurczakiem

Sałatka z tortellini i kurczak…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Kurczak w kremowym sosie z papryką i pieczarkami
1

Kurczak w kremowym sosie z pap…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Kalafior pieczony … z rodzynkami

Kalafior pieczony … z rodzynka…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Zupa z pieczonej dyni i pomidorów

Zupa z pieczonej dyni i pomido…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą
1

Łazanki z kapustą kiszoną i ki…

Moja Książka Kucharska Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharska

Kakaowo-owsiane ciasteczka bez pieczenia
1

Kakaowo-owsiane ciasteczka bez…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Przepisy z tych kategorii

Najprostsza szarlotka na półkruchym cieście
2

Najprostsza szarlotka na półkr…

food² food²
Food Square

Knedle ze śliwkami
1

Knedle ze śliwkami

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Murzynek tradycyjny i najlepszy
2

Murzynek tradycyjny i najlepsz…

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Stefanka
1

Stefanka

Cynamonowe szczęście Cynamonowe szczęście
Cynamonowe szczęście

Murzynek (jak u cioci na imieninach:)

Murzynek (jak u cioci na imien…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Rosół
1

Rosół

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!