Kompot z czerwonej porzeczki i jabłek

Schłodzony, idealnie ugasi nasze pragnienie w takie upalne dni jak dzisiejszy. Polecam :)

Zdjęcie - Kompot z czerwonej porzeczki i  jabłek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 300-400 g czerwonej porzeczki
  • 2 jabłka
  • cukier do smaku (1/4-1/2 szklanki)

Wykonanie:

Czerwone porzeczki przebrać, obrać z gałązek i przepłukać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić je w ćwiartki. W garnku zagotować ok. 2l wody. Do wrzątku dodać cukier, a gdy się rozpuści dorzucić owoce. Gotować razem kilkanaście minut na średnim ogniu. Jeśli kompot jest za mało słodki, można dodać jeszcze cukru. Gotowy napój najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :)

Przepisy z tych kategorii

Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
1

Sorbet brzoskwiniowy z bazylią

food² food²
Food Square

Domowe lody owocowe
1

Domowe lody owocowe

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Aqua fresca arbuzowa na wodzie kokosowej
1

Aqua fresca arbuzowa na wodzie…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Napój z kwiatu czarnego bzu
2

Napój z kwiatu czarnego bzu

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Lemoniada z rabarbarem
1

Lemoniada z rabarbarem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Lemoniada arbuzowa
1

Lemoniada arbuzowa

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą

Sałatka z tortellini, ogórkami…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Letnie ciasto z owocami (i bez miksera)

Letnie ciasto z owocami (i bez…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Sok agrestowy i porzeczkowy z sokownika

Sok agrestowy i porzeczkowy z…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Placuszki z wiśniami
1

Placuszki z wiśniami

figmara figmara
figowe smaki

Ryżowa zapiekanka z brokułem i łososiem

Ryżowa zapiekanka z brokułem i…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu