Koktajl z roszponki, awokado, banana i kiwi
Tym razem coś zdrowego, dietetycznego i jednocześnie pożywnego. Koktajle na bazie bananów i awokado to w zasadzie mój rytuał pobiegowy, a że ostatnio ostało mi się trochę roszponki, chciałam przetestować jak się sprawdzi w takim wydaniu. Eksperyment jak najbardziej udany - smaku samej roszponki nie czuć, a z jej dodatkiem zawsze jeszcze zdrowiej :)
Składniki:
- 2 banany
- 2 kiwi
- awokado
- garść roszponki
- łyżka miodu / lub dwie, jeśli ktoś lubi słodsze
- szklanka wody*
*gęstość koktajlu według upodobań. ja lubię gęste, więc podana ilość wody wystarczyła, ale można dodać więcej
Owoce obrać ze skórki, pokroić w kostkę i umieścić w blenderze razem z pozostałymi składnikami. Zmiksować.