Koktajl z mango, awokado i młodym jęczmieniem

Koktajl z mango, awokado i młodym jęczmieniem
Młody zielony jęczmień jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera więcej witaminy C niż sok z pomarańczy oraz więcej beta-karotenu niż marchew. Ponadto jest bogaty w egzogenne aminokwasy i błonnik pokarmowy. Działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo i przeciwwirusowo. Jest pomocny w leczeniu zmian skórnych, chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy. Jest też stosowany jako środek wspomagający odchudzanie, a wysoka zawartość chlorofilu sprzyja odkwaszaniu organizmu. W postaci sproszkowanej kupicie go w aptece lub sklepie ze zdrową żywnością. Wystarczy dodać trochę tego zielonego proszku do koktajlu aby otrzymać prawdziwą bombę witaminową.

Zdjęcie - Koktajl z mango, awokado i młodym jęczmieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
1/2 awokado
1/2 mango
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
sok wyciśnięty z 1 limonki
1/2 szklanki wody mineralnej
2 łyżeczki sproszkowanego zielonego jęczmienia
Przygotowanie: Obrane i pokrojone awokado i mango umieszczamy z pozostałymi składnikami w naczyniu i miksujemy blenderem. Koktajl pijemy zaraz po przyrządzeniu.

Zdjęcie - Koktajl z mango, awokado i młodym jęczmieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Koktajl z mango, awokado i młodym jęczmieniem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów