Koktajl truskawkowo-kokosowy z malibu
Lubię chodzić w japonkach, bo czuję się w nich, jakbym była na wakacjach. Idę do sklepu po chleb i gazetę, klapię sobie w tych butach po asfalcie i czuję się, jakbym szła promenadą na plażę ;)
Uwielbiam te ciepłe, letnie wieczory spędzane na rozmowach-o-wszystkim-i-niczym i popijaniu truskawkowych koktajli. Zwykłych, albo z „wkładką”. Takich jak ten.
KOKTAJL TRUSKAWKOWO-KOKOSOWY Z MALIBU
(na 2 porcje)
250g truskawek,
mała puszka mleka kokosowego (schłodzonego),
1 łyżeczka wiórków kokosowych,
100 ml malibu,
ewentualnie cukier do smaku
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złocisty kolor. Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować razem z mlekiem kokosowym i malibu. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przelać do szklanek, wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
(inspirowane przepisem annywk)
Uwielbiam te ciepłe, letnie wieczory spędzane na rozmowach-o-wszystkim-i-niczym i popijaniu truskawkowych koktajli. Zwykłych, albo z „wkładką”. Takich jak ten.
KOKTAJL TRUSKAWKOWO-KOKOSOWY Z MALIBU
(na 2 porcje)
250g truskawek,
mała puszka mleka kokosowego (schłodzonego),
1 łyżeczka wiórków kokosowych,
100 ml malibu,
ewentualnie cukier do smaku
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złocisty kolor. Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować razem z mlekiem kokosowym i malibu. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Przelać do szklanek, wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
(inspirowane przepisem annywk)